Project Wonderwoods

13-11-2023
(Optional) This text will appear in the inbox preview, but not the email body.
alt_text

GB’S ADVIES IN PRAKTIJK

PROJECT IN DE SPOTLIGHTS:
WONDERWOODS
een Groene Oase in het Hart van Utrecht

Het project
Wonderwoods is een bijzonder en innovatief architectonisch project in Utrecht. Het project is ontworpen om stadsbewoners een unieke en gezonde leefomgeving te bieden waarin natuur, duurzaamheid en modern design samenkomen. Door een groene oase te creëren midden in de stad, kunnen mensen in harmonie met de natuur wonen, werken en ontspannen. Projectontwikkelaar G&S& brengt hiermee de biodiversiteit terug naar de stad. Wonderwoods wordt gerealiseerd door Bouwcombinatie Wonderwoods (Boele & van Eesteren en Kondor Wessels Amsterdam), in opdracht van Wonderwoods Development en is onderdeel van de herontwikkeling van het Utrechtse Beurskwartier. De eerste opleveringen van Wonderwoods vinden naar verwachting medio 2024 plaats.

De Groene Oase in de Stad
Het project bestaat uit twee groene torens van 70 en 105 meter hoog, die de skyline van Utrecht verrijken. De hoogste toren (Toren Boeri) krijgt een verticaal gevelbos met duizenden planten en bomen, op de lagere toren komen grote daktuinen. De groene gevels dragen bij aan de luchtkwaliteit en biodiversiteit van de stad en zorgen voor een betere leefklimaat voor de bewoners.

Samenwerking met Gebr. Bodegraven
Voor de montagedetails van de houtskeletbouw van Toren Boeri werd door Bouwcombinatie Wonderwoods in een vroeg stadium contact gezocht met GB. De uitdaging was oplossingen te vinden die niet alleen functioneel waren, maar ook esthetisch en ruimtebesparend. De beperkte ruimte in de detaillering was een cruciale factor bij het maken van de keuzes. Michel Vernooij, technisch adviseur: “Uiteindelijk is er gekozen voor de GB HSB-strip vanwege zijn slanke hoogteprofiel. Deze oplossing bood ook de mogelijkheid om efficiënt en snel te plaatsen in verband met de kraantijd.” Tevens heeft GB voor de bevestigingen aan de bovenzijde van de hsb-elementen in samenwerking met de timmerfabriek voorzien in een maatwerkoplossing.

Bouwcombinatie Wonderwoods was positief over de resultaten. De verwerking van de gekozen montagedetails verliep volgens plan.

Meer weten over de mogelijkheden van de GB Rekentool, projectadvisering en BIM? Mail ons via techniek@gb.nl of bel +31 (0)172 520110.