Aan de Nieuwkoopse plassen

Anderhalve eeuw geleden waren er meerdere smederijen in Nieuwkoop omdat het dorp aan een belangrijke vaarroute lag en in de regio intensieve land- en rietbouw plaatsvond.

Daarom was er vraag naar gereedschappen, onderdelen en reparaties. Er werd hard gewerkt en de concurrentie was hoog in die jaren. Om die reden besloten twee broers uit de familie Bodegraven de krachten te bundelen met een aantal andere smederijen. Ze wilden daarmee een sterkere marktpositie verwerven, een efficiënte productiefaciliteit opzetten en een markt- en klantgerichte bedrijfsvoering realiseren.

Smederij wordt fabriek

Het bedrijf groeide en specialiseerde zich steeds nadrukkelijker in gestandaardiseerde producten voor het maken van verbindingen voor componenten in de woningbouw. Het handwerk van het smeden werd steeds meer vervangen door machines. De bedrijfsgebouwen stonden op een dijk en zwakke veengrond. Dit leverde na verloop van tijd beperkingen op als gevolg van de steeds zwaarder wordende machines. Daarom verhuisde het bedrijf in 2000 van de dorpskern naar het huidige adres aan de Atoomweg.

Eerste GB logo

Dankzij de verhuizing ontstonden er nieuwe mogelijkheden voor uitbreiding van het machinepark en voor verdere ontwikkeling van bedrijfsactiviteiten. In onze fabriek van ruim 40.000m² hebben we onder andere een spuitgiethal voor de kunststofproducten. Een draadhal voor onze draadproducten en een bandhal voor de productie van hoekankers.

Alle stempels en matrijzen maken we in onze eigen gereedschapmakerij. Hiernaast hebben we alle kennis en mogelijkheden in huis om continu onze productieprocessen te optimaliseren. Dit geeft ons de ruimte en flexibiliteit om snel nieuwe producten te ontwikkelen en de kwaliteit optimaal te borgen.

vakmanschap
GB documentatie door de jaren heen

Documentatie door de jaren heen

Het miljardste spouwanker van GB

In 1984 rolt het miljardste spouwanker van de band

Het eerste kunststof GB product

Het eerste kunststof product, de Lipclip in 1989

Alles Made in Holland!

Dit maakt ons flexibel en zorgt voor continue uitbreiding van kennis. Naast voordelen als leverbetrouwbaarheid en traceerbaarheid van de producten heeft Made in Holland ook als groot voordeel dat we ons aan de Nederlandse wetgeving moeten houden. Duurzame materialen, normconforme producten, aansprakelijkheid, goede arbeidsomstandigheden etc. Na 140 jaar zijn dit allemaal vanzelfsprekende eigenschappen geworden.

Made in Holland

Producten

Alles wordt in Nieuwkoop geproduceerd en ontwikkeld. Een overzicht van deze product(groepen) vind je hier op de website. De meest omvangrijke productgroepen die we produceren en ontwikkelen zijn randkisten, lijmbouwpakket, valbeveiliging, drukplaten, spouwverankeringsystemen, isolatie bevestiging, houtverbindingen en kozijn- of elementverbindingen.

Meer dan het product

De kennis die we door de jaren heen hebben opgebouwd delen we graag. Naast producten biedt GB daarom een uitgebreid pakket aan ondersteunende materialen en diensten. Denk hierbij aan documentatie, online tools, instructievideo’s en projectadviezen. Wij begrijpen namelijk als geen ander dat het soms lastig is om binnen de grote diversiteit aan bouwtechnieken de juiste oplossing te kiezen uit ons assortiment. Zeker nu regelgeving in toenemende mate vraagt om verantwoording.

Wil je dat we met je meedenken? Neem vooral contact met ons op.

Projectadvies

Verbindend familiebedrijf

GB ademt nog altijd de familiecultuur van weleer en inmiddels is de dagelijkse leiding in handen van de vijfde generatie. Een persoonlijke aanpak in combinatie met ons vakmanschap kenmerkt GB en past ook bij onze zakelijke relaties en de branche waarin we opereren. We doen het immers samen, al jaren, met passie en plezier.

Neem contact op

mensen_fabriek