Elke bouwsituatie vraagt om specifieke aandacht en oplossingen. Actuele kennis van bouwtechniek, regelgeving en projectmanagement zijn hierbij erg belangrijk. Voor wie het fijn vindt dat we meedenken: GB adviseert al jaren op het gebied van kozijn-, element-, en spouwverankering. We hebben onze kennis sinds 1881 opgebouwd en die delen we graag. Naast advies bieden we ook verschillende handige tools en trainingen.

Rekentool kozijnverankering

Wil je zelf snel een onderbouwde selectie maken van geschikte materialen voor kozijn- of elementverankering? Dat doe je eenvoudig met de GB Rekentool. Door zelf een aantal gegevens over jouw project in te vullen, bepaal je welke verankeringen voor de montage van kozijnen en prefab gevelelementen er nodig zijn. De tool biedt de mogelijkheid om naast de verbindingen van GB ook de juiste bevestigingsmaterialen van diverse andere bekende merken te kiezen. De GB Rekentool geeft je vervolgens een overzichtelijk rapport dat in de bouwadministratie kan worden opgenomen. Ideaal voor de documentatieverplichting vanuit de WKB. De tool is beschikbaar op onze website of direct via de link.

kozijnverbindingen.gb.nl

Rekentool

Spouwverankeringadvies

De keuze voor het juiste spouwverankeringssysteem is zeer belangrijk. het betreft een constructief product dat langdurig haar constructieve functie moet kunnen uitvoeren. Welk type spouwverankering wordt toegepast is onder andere afhankelijk van het ontwerp van het gebouw, de toegepaste bouwmaterialen, spouwbreedte, type isolatiemateriaal en windbelasting. GB maakt projectgerichte spouwankerplannen met daarin een op maat geschreven advies voor het juiste type spouwverankering. Als uitgangspunt voor onze spouwverankeringsadviezen worden de richtlijnen gevolgd zoals die staan beschreven in Eurocode 6.

Elke bouwsituatie vereist specifieke aandacht en oplossingen
Hoek 90x90 aftekenen

Een assortiment voor alle situaties

Het assortiment van GB bestaat inmiddels uit ruim 3.400 producten. Allemaal dienen ze een specifiek en veelal wezenlijk doel binnen een bouwconstructie. De ontwikkelingen in de bouwsector staan niet stil en daarom wij ook niet. Zo hebben we onder andere te maken met nieuwe bouwmethoden, alternatieve bouwmaterialen en aanscherping van regelgeving. Daarnaast geloven wij dat het altijd beter en slimmer kan en daarom is de ontwikkeling van ons productenprogramma en onze diensten een continu proces. Want blijven leren en verbeteren helpt om veiliger en efficiënter te kunnen bouwen.

Digitaal tekenen met GB

GB heeft een productenpakket voor (HSB) elementverankering in Tekla Warehouse. Gebruikers van de Tekla software kunnen daardoor eenvoudig GB-modellen downloaden en in hun BIM-tekenomgeving plaatsen. Het pakket bestaat uit meerdere verankeringssystemen in verschillende maten waaronder Vloer-HSB-strippen, F-ankers, XL-Hoekankers en XS-Hoekankers. De files kunnen als apart item worden geïmporteerd. Aan zo’n item is een bestand gekoppeld waarmee automatisch standaard eigenschappen en gebruikersattributen worden ingesteld. Dit biedt extra gemak bij het verwerken van de data.

BIM-advisering

Advies aanvragen?

GB ondersteunt de verschillende disciplines in de bouw graag met praktisch en technisch advies. Daarom maken wij bijvoorbeeld adviesrapporten op projectniveau voor kozijn-, element-, en spouwverankering. Om tot een passend en volledig projectadvies te komen, vragen wij vooraf een aantal basisgegevens aan ons door te geven. Voor de verschillende verankeringstypen betreft dit de volgende informatie:

Deze gegevens willen wij graag van jouw ontvangen


Kozijnverankering


Elementverankering


Spouwverankering


Meer weten over onze technische ondersteuning en de mogelijkheden rondom projectadvies? Neem contact op met onze technische adviseurs via techniek@gb.nl of +31 (0)172 520 110.

Informatie & training

Op deze website is uitgebreide informatie over de oplossingen van GB beschikbaar. Heb je niet gevonden wat je zocht? Neem dan contact met ons op via info@gb.nl of +31 (0)172 520 110.

We delen onze kennis en ervaring op het gebied van bouwverankering ook graag via toolboxen, producttrainingen en technische trainingen. Op deze manier helpen we elkaar om de juiste producten te kiezen en die op de juiste manier toe te passen in specifieke bouwsituaties. Naast de trainingen die we op locatie geven hebben we in onze informele vergader- en trainingsfaciliteit de mogelijkheid om mensen mee te nemen in de wereld van GB. Heb je interesse in een training bij jou op locatie of bij GB in Nieuwkoop? Laat het ons weten.

Toolmeeting