GB maakt met name voor het programma houtverbindingen en hoekankers tot 2,5 mm gebruik van bandstaal DX51Z 275. Dit is een staalkwaliteit die zich erg goed koud laat vervormen. Voor elementverankeringen en kozijnstelhoeken waarbij bandstaal producten grotere krachten op moeten kunnen nemen, wordt gebruikgemaakt van constructiestaal met een hoge vloeigrens, zoals S235, S315MC of HX340 LAD. De letter ‘S’ in de typeaanduiding staat voor het Engelse woord ‘structural’ en de cijfers die erachter staan geven de vloeigrens aan. Door het overschrijden van de vloeigrens zal het staal plastisch vervormen. Dit houdt in dat het staal dusdanig wordt opgerekt dat het bij het wegnemen van de belasting niet meer in de oorspronkelijk vorm terugkeert.

Voor het tuinbeslag wordt door GB vooral gebeitst bandmateriaal, zoals S235, gebruikt in diktes variërend tussen de 2 en 6 mm. Zwaardere hoeken worden onder andere uit S315MC materiaal gemaakt in diktes 6, 8 en 10 mm. Na de productie laten we deze producten bij een externe verzinkerij elektrolytisch of thermisch verzinken.

Naast de staalkwaliteit is ook de conservering van belang. Welk type conservering het meest geschikt is, hangt af van in welke omgeving het product wordt verwerkt en voor welke toepassing. Ook spelen eventuele normeringen een rol.

Bandstaal oppervlakte behandelingen


VB = Verzinkt Band


SV = Sendzimir Verzinkt band


TV = Thermisch Verzinkt


ZV = Zwart Verzinkt


EPZ = Epoxy Coating zwart


ZM = Zink-Magnesium