Project Schalkkade in Haarlem

16-06-2020
(Optional) This text will appear in the inbox preview, but not the email body.
alt_text

GB’S ADVIES IN PRAKTIJK

PROJECT SCHALKKADE
IN HAARLEM

Het project
Schalkstad is een multifunctionele gebiedsontwikkeling in de wijk Schalkstad in Haarlem en bestaat, naast woningbouw en het realiseren van commerciële ruimte, onder meer uit de realisatie van een bovengrondse parkeergarage en een nieuwe toegangsbrug. Het project Schalkkade betreft de bouw van 156 duurzame, gasloze, appartementen en 6.500 m² winkelruimte. De bouw is in handen van BAM Wonen in opdracht van Vastgoedontwikkelaar AM.

De uitdaging
Gebr. Bodegraven heeft mee mogen werken aan dit fraaie project en geadviseerd op het gebied van spouw-, kozijn-, en elementverankering. In dit bouwplan komen een ruime variatie aan kozijnsituaties en 24 verschillende spouwmuursituaties voor. Deze verscheidenheid aan bouwdetails vraagt extra aandacht in advisering maar zeker ook in de werkvoorbereiding en organisatie rondom de uitvoering.

De oplossing
In samenwerking met BAM Wonen is ervoor gekozen om ∅5mm spouwankers toe te passen. Hiermee is de diversiteit aan verschillende ankerpatronen geminimaliseerd en wordt tegemoetgekomen aan de isolatienormen. Ook voor de kozijnverankering is waar mogelijk gebruikgemaakt van uniforme verankeringsconcepten. Zo zijn de kwaliteit en de voortgang van het bouwproces geborgd en wordt de kans op faalkosten teruggedrongen.
Meer weten over de mogelijkheden van Gebr. Bodegraven op het gebied van bouwverankering en projectadvies? Mail ons via techniek@gb.nl of bel +31 (0)172 520110.