De GB randkist wordt steeds vaker toegepast

De toegevoegde waarde van ons assortiment metalen randkisten wordt door steeds meer voorschrijvers en verwerkers erkent, getuige het groeiend gebruik in de bouw. Lees hieronder in een tweetal voorbeelden hoe de bekisting succesvol werd ingezet in bouwprojecten.

32 appartementen in Zierikzee

Nadat Bouwbedrijf Boogert uit Oosterland al eerder de metalen randkist van GB had toegepast, werd gekozen om bij de nieuwbouw van 32 appartementen deze wederom te gebruiken. Dit keer op een heel bijzondere manier. De breedplaatvloeren hadden bij de voor- en achtergevels volledig oplegging op de dragende wanden, zodat de metalen randkist op de breedplaatvloeren kon worden geplaatst. Het grote voordeel van deze oplossing was dat men geen randbekistingsankers en steigerdelen nodig had, waardoor het ontkisten nu overbodig werd.

Zelfs rondom de doorvoerkanalen werd de randkist geplaatst. Dit leverde niet alleen strak werk op, maar ook een flinke arbeidstijdbesparing.

 

2 onder 1 kap woningen in Eindhoven

Op de grens van Eindhoven en Veldhoven heeft bouwbedrijf Huybregts Relou uit Son 41 prachtige woningen gerealiseerd. Om te besparen op arbeidstijd heeft het bouwbedrijf gekozen voor de GB metalen randkist 84°.

Naast de (standaard 90º) metalen randkist, voor vloerhoogtes van 150 tot 350 mm, die afgeschoord dient te worden met snel-, wartel- of schietspanners, heeft GB ook de metalen randkist 84°. Door de hoek in het product hoeft deze niet meer afgeschoord te worden. Na het betonstorten staat de metalen randkist door de betondruk op 90° en zorgt voor een strak aanzicht. De meerprijs van de metalen randkist 84° wordt ruimschoots gecompenseerd door de snelle montage. De metalen randkist 84° is leverbaar voor vloerhoogtes van 150 en 250 mm.

De naden bij het koppelen van de randkist zijn zeer eenvoudig te dichten met duct tape, waardoor geen betonlekwater over de dragende wanden loopt.

Bouwbedrijf Huybregts Relou uit Son is zeer tevreden over de metalen randkist 84° van GB.
Het is strak en simpel, de verwerking gaat snel, zelfs in minder dan 0.1 manuur m1 (< 6 min/m1).