Project zorgcomplex Flora Almere

13-04-2022
(Optional) This text will appear in the inbox preview, but not the email body.
alt_text

GB’S ADVIES IN PRAKTIJK

PROJECT IN ZORGCOMPLEX FLORA
IN ALMERE

Het project
Dit nieuwe woonzorgcentrum in de wijk Hortus in Almere heeft 130 woningen voor mensen met dementie. Het complex staat op het Floriade terrein.
 
De uitdaging
Het project is volledig in BIM voorbereid. Daarom was de vraag aan Gebr. Bodegraven om in de voorbereidingsfase de exacte locatie van de ankerpunten, inclusief de boorgaten voor de bevestigingsmiddelen, voor de kozijnen te bepalen.
                       
De oplossing  
De 3D-ankermodellen van Gebr. Bodegraven zijn verwerkt in de BIM omgeving van het project, in overleg en samenwerking met hoofdaannemer Dura Vermeer Bouw Hengelo. Bij de projectengineering voor het ankerwerk door Gebr. Bodegraven is gebruikgemaakt van de GB Rekentool om eenvoudig de juiste hoekankers en montagepunten te bepalen.
 
Het voorbereidende werk in BIM gaf de montageploeg op de bouwplaats de gelegenheid om nauwkeurig en efficiënt te werken. De juiste ankerpunten en boorgaten waren immers aangegeven. Al met al is de combinatie van praktijkervaring met BIM de kwaliteit en continuïteit van het bouwproces sterk ten goede gekomen en zijn onnodige faalkosten voorkomen

Meer weten over de mogelijkheden van de GB Rekentool, projectadvisering en BIM? Mail ons via techniek@gb.nl of bel +31 (0)172 520110.